- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 5 yıl 5 ay önce
Victor tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 13 Eylül 2019: 20:00 #361
Victor
Anahtar yöneticiHaziran ayında yapılan mülakatlarda sorulan sorulardır. Sorular çeşitli Whatsapp, Facebook ve Telegram gruplarından toplanmıştır.
1. Çağdaş eğitim geleneksel eğitime göre…. Merkezlidir?
2. Teknolojinin zaman bakımından katkı ve olumsuzlukları nelerdir?
3. Her dersin sonunda özet gerekli midir, dönüt için başka neler yapılabilir1. Öğrenci merkezli
2. Bilgiye anında ulaşım sağlar
3 .gereklidir , soru cevapta yapılabilir1. Sınıfınızda üstün zekalı öğrenci varsa neler yaparsınız
2. Doğu Anadolu da akarsuların akış hızı neden yüksektir
3. öğretim ilke ve yöntemlerinden bir tane sormuşlardı
4. öğrencilerinize teknolojinin zararlarını nasıl anlatırsınızSistematik hatayı sormuşlardı.
Yazılı olmayan hukuk kurallarina ne denir.
Kendi branşınızda konusmanizi nasil duzeltirsiniz. Internetsiz bir ortam brsansinizi nasıl etkilerbilgileri sorgulayan düşünme biçimi. Banknot basma yetkisi hangi kurum diğer ikisi yorum
1-Ölçmede hatanın tanımını sorup bu nedir diye sordular.
2-En fazla komşusu olan ülke hangisidir
3-Farklı bakış acılarına sahip öğrenci yetiştirmek için neler yapılabilirm
4-Teknoloji insanlara çabuk ulaşmayı sağlıyor, öğrenci öğretmen veli dengesinden teknolojinse ne gibi sınırlılıklarınız olur?1- ölçülen özellik ile ölçme arasındaki fark nedir : hata
2- dünyada en çok komşusu olan ülke hangisidir : cin
3 – öğretmen sınıf kontrolünü nasıl sağlar
4- teknolojide öğretmen veli öğrenci arasındaki ilişkiyi nasıl sağlar1. Somutlaştırmaya dayalı ve birden çok duyuya hitap eden bireysel öğrenme tekniğidir.ancak sosyallesmeyi azaltır bu hangi tekniktir?
2. Türkiye’nin en büyük adası?
3. ögretmenin goz kontağı ve ses tonunun öğrenci üzerindeki etkileri nelerdir?
4.sizce her öğrencinin evinde internet olmalı mıdır? Neden?1)Marmara bölgesindeki kayak sporuyla ünlü volkanik dağ-Uludağ
2)Kendisini başkasının yerine koyarak empati kurarak grupla öğretim tekniği nedir?- Rol oynama
3) Öğrencilerin okulda dijital gazete çıkarmasını istiyorsanız neler yaparsınız? – Bunda kendi yorumunuz kalmış.
4)Son soruyu hatırlamıyorum1-Ölçmede hatanın tanımını sorup bu nedir diye sordular.
2-En fazla komşusu olan ülke hangisidirm
3-Farklı bakış acılarına sahip öğrenci yetiştirmek için neler yapılabilirm
4-Teknoloji insanlara çabuk ulaşmayı sağlıyor, öğrenci öğretmen veli dengesinden teknolojinse ne gibi sınırlılıklarınız olur?1. Ölçmede sabit hatanın tanımını sordular açıklamayı verip.
2. Teknolojinin öğrencinin sosyalleşmesine katkısını nasıl sağlarsınız
3. Öğrencilerinizin size güvenmesini nasıl sağlarsınız
4. Yerli ve milli ilk otomobil ( devrim cevabı o an aklıma gelmedi anadol dedim 😂)1. Öğretmen sınavda her öğrencisine 10 puan eklemiştir. Bu ölçmede hangi hata türüdür?
2. Üretilen ilk yerli otomobil?
3. Öğrencinizde güven duygusunu nasıl sağlarsınız?
4. Sınıf içi kullanılan teknolojik araçların öğrenciler arası sosyalleşmesini nasıl etkilediğini düşünüyorsunuz? İstanbul/Bahçelievler 9. Komisyon1. Yaşam boyu öğrenme nedir?
2.Kara deliğin fotoğrafını çeken Prof.Feryal Özelin Arizona üniversitesindeki branşı nedir? Astronomi ve Astrofizik
3. Yeni atanan öğretmen uyum sağlaması için hangi fiziksel şartlarda olmalı gibi bir soruydu yorum sorusu
4. Teknoloji derste nasıl etkili kullanılabilir katkıları neler gibi bir şeydi tam hatırlamıyorum son iki soru yorum1. Bilgiyi sorgulayan, ön yargılardan arınmamızı sağlayan düşünme biçimi hangisidir?
2. Banknot basma yetkisine sahip kurum hangisidir?
3. Ödevini yapmamış bir öğrenciye karşı bedensel tepkiniz ne olur?
4. Sınıfta öğrencilerin yanlarında telefon bulundurmalarının (yazılı sınavlar hariç) zararları ve faydaları nelerdir?Marmaradaki tektonik kış mermezi
Sanal dergi çıkarmayı öğrencilerinize nasıl öğretirisiniz gibi bi şey
Empati kurarak düşünmeyi sağlayan yöntem tarzı bi şey1. Çağdaş eğitim geleneksel eğitime göre…. Merkezlidir?
2. Teknolojinin zaman bakımından katkı ve olumsuzlukları nelerdir?
3. Her dersin sonunda özet gereklimi dir, dönüt için başka neler yapılabilir
4. Çevreye zararlı fosil yakıtlar nelerdir?1.Orta Asya’da yazısız hukuk kuralları nedir
2.ölçmede yapılan sistematik hata
3.köy okulunda internet yoksa ne yaparsınız
4. Öğrencilerle etkili iletişim kurmak için ne yaparsınız1 . soru hayatin her alanini iceren bir teknik? Yaparak yasarak drdim kabul etti
2.soru aile ve sosyal politikalar bakani
3.teknolojiyi dersinizde nasıl kullanirsinizİnternet öğrenciyi yalnizlastirir mi?
Okulda en üst disiplin amiri kimdir?
Bir ölçme aracının nitelikleri nelerdir?
Sinifta sabırlı olmak nereye kadar olabilir?1.Yaşam boyu öğrenmenin tanımı
2.kara delik görüntüsünün arkasında yer alan Feryal Özel in hangi bilim ile ilgilendiği sorulmuştu
3.Yeni atanan bir öğretmenin ortama uyumu açısından fiziksel özellikleri nasıl olmalıdır?
4.Teknolojinin eğitime katkısı ile ilgili yorum sorusu1.ilgiyi acik tutan goze hitap eden ancak sosyallesmeyi azaltan bireysel ogretim sekli
2.turkiyenin en buyuk adasi
3. Goz temasi ve ses tonu olumsuz olumli yanlari
4.evde internet olmali mi neden1.Somut yaşantı Aktif yaşantı soyut kavramsallaştırma hangi öğrenme modelinindir?
2.Birleşmiş Milletlerin Avrupada ki genel merkezi nerede?
3.öğrenme sanal ortamda gerçekleşecek desek ne derdiniz?
4.öğrenci öğretmen veli iletişimi öğrenci başarısını nasıl etkiler1-Hayal kurma problem çözme becerilerini geliştirmek için teknoloji nasıl kullanılır
2-geleneksel türk tiyatrosuna örnek
3-görsel materyaller olumlu yanları1 kitapta görsel resimlerin bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz 2 geleneksel Türk tiyatrosuna örnek 3 öğrencinin düşünme problem çözme hayal kurma becerisini geliştirmek için hangi öğretim yöntem i kullanırsınız
1. 5e modelinin basamakları verilmiş hangi kuramdir diye sorulmuş
2.orhan pamuk soruldu
3. odullendirmeyi neye gore yaparsınız
4. Web tabanli proje ödevlerinde neye dikkat edersinz•Geleneksel türk tiyatrosuna örnek? (Karagöz ve hacivat dedim ben)
•Öğrencilerin hayal kurma ,becerilerini vs geliştirmek için ne gibi uygulamalar yaparsınız.
•Görsel uygulamaların teknolojide sınıf ortamında kullanımı sizce yararlı mı? Diğer soruyu hatırlayamıyorum.1 edebiyat nobel ödülü
2 internetten ödevde öğrencileri nasıl kısıtlarsın
3 giriş gelişme derinleştirme hangi yaklaşımın1. Derinleştirme, keşfetme… hangi öyt tekniğidir?
2. Orhan Pamuk ve eserleri hakkında bilgi verilmişti ve bu kimdir diye sorulmuştu
3. Öğrencilerinize bir ödül verecek olsanız nasıl bir ödüllendirme yaparsınız?
4. Web 2.0’da öğrencilerinize ödev verdiğinizde nasıl sınırlılıklar koyarsınız gibi bir soruydu1.Rol oynamanın tanımı, nedir?
2.Marmara’nın kayak yapılan volkanik dağı?
3.Ödevleri kontrol etme ve dönütü, dersle nasıl dengelersin?
4.Dijital gazete çıkarsan öğrenciyle nasıl çalışırsın, nasıl kontrol sağlarsın?1)Türkiye’nin en büyük adası: Gökçe ada
2)Bilgisayar destekli ögretim
3) sınıfta ögrencilerle göz teması kurmanın olumlu olumsuz tarafları?1.olcmede birimin ozellikleri nelerdir
2. ilk turkce sozluk hangisidir
3.ogrencilerin odevini kendisinin yapip yapmadigini nasil anlarsiniz
4.ogrenciyle derste birebir temasa gecme sansiniz yoksa ne yaparsiniz?Divanı lugatit türk Kaşgarlı Mahmut’un ilk Türkçe sözlük
1. Soru eşitlik genellik kulanışlılık1.soru tek taştan duvar olmaz rehberligin hangi ilkesi işbirliği
2.soru kara delik bulan teleskobun adı nedir
3.siru sinif öğretmenleri velilere toplu mesaj atmasının olumsuz yönleri nelerdir
4.soru öğrencilern teknolojiyle cevap vermeleri olumsuz etkilermi2. Soru cevabı
Event horizon teleskop dizisi2) 2019 G20 zirvesi nerede yapılacak. Japonya
3) ortaogretimden mezun olan bir öğrencinin bilgisayar ve teknoloji iyi öğrendiğini düşünüyor musunuz?
4) öğretmen bir derse merak uyandırıcı bir konuyla girerse öğrencide olumlu düşünceler uyandırır mı yorumlayın diyorduBir müdür beş parmağın beşi bir değil diyerek rehberliğin hangi ilkesine dikkat çeker
2019 eğitim başkenti neresidir
Teknolojiyi branşında nasıl kullanırsın
Sınıf tarafından dışlanan bir öğrenci sorunu sınıf öğretmeni ile paylaştı sınıf öğretmeni nasıl bir yaklaşım sergilemeliİslami dayanışma oyunları 2021 de hangi ilde düzenlenecek? – İstanbul
Kültür ve turizm bakanı 2019 yılını ne yılı olarak ilan etmiştir?
Z kitap uygulamasının faydaları nelerdir?
Okul rehber öğretmeni mezun olan öğrencileri okula davet edio yeni öğrenciler ile tanıtmış bu hangi rehberlik hizmet alanına girer?
Sosyal yardım hizmeti için maddi durumu kötü olan öğrencileri nasıl belirlersin?
Sorularım bu şekildeydi komisyon güler yüzlüydu1) konu aralarinda öğretmenin not vermeden yaptığı değerlendirmeye ne denir ?
2) 2021 islami dayanismq oyunlari hangi ilimizde yapılacaktr
3) tırnak yeme davranisi olan ogrencisine öğretmenin “her tirnak yediğinde sana soru soracağım” demesinin ogrencide yaratacagi olumsuz durumlar
4) EBA’nin katkilariKaradeniz’de 10.000e yakın kişinin bildiği UNESCO tarafından koruma altına alınan dil cevap ıslık dili
Otobiyografi tanımı?
İlk yerli uydu ismi?
Fatih projesi ile ilgili soru?
Dersten kopan öğrencileri tekrar nasıl ders dinlemesini sağlarsınız?1.5 parmagin 5 i bir degildir diyen mudur hhangi rehberlik ilkesini kastediyor
2. 2019 dunya egitim sehri hangi ilimiz (Eskisehir dedim dogru dediler)
3.sinifta dislanan öğrenci var ogretmen ne yapmali
4. Teknolojiyi bransinizda nasil kullanırsınızlale devri.padisah
3. ahmet sorulmuskonsültasyon sorlms
aile ile isbirligi1)bi paragraf vardı oryanyaston
2)2019 kültür turizm bakanlığı ne yılı ilan etmiştir
3)ihtiyacı olan öğrencileri nasıl belirlersiniz sosyoekonomik olarak
4)z kitap uygulamasıÖlçme kriterlerinden iki tane
İlk Türkçe sözlük
Öğrenci ile birebir ilgilenemiyorsa ne yapmalı
Öğrencinin dijital ortamda yaptığı odevin kendisinin yapıp yapmadığını nereden anlarsın gibi biseyen kalabalik musluman ülke endonezya sorulmus
50 soruluk testi 25 soruya düsurme neyi olumsuz etkiler
En kalabalik islam ülkesi
Ibni sina nın kendini bilen insan bazi kendini bilmezlerin onun hakkinda dediklerinden etkilenmez sözünü sık kullanan bir ögretmen cocuklarin uzerinde olumsuz etki olusturur mu
Proje odevi veren bir ogretmen cocuklari hangi teknolojik olanaklari kullanmaktan kisitlamali tarzi bir soru bir de1. Soru Cevap kapsam geçerliliği
Çocukları intihara sürükleyen oyun – mavi balina
Kibris baris harekatinin yilini sormuslar: 1974
Fransiz ihtilalinin yili 1789
Tayyip erdoganin ilk ziyaret ettigi ulke azerbaycan
Aziz nesinin oğlu matematikçi: Ali Nesin
1. Soru Atandigin bölgede salgin hastalik var sen oradaki hastaneyle iletisime geciyorsun bu hangi rehberlik sistemine hizmet eder adi nedirdi gibi
2. Soru Matematik nobel ödulu olan Leelavati odulunu kim almistir (Ali Nesin)
3. Soru sinifta surekli parmak kaldiran bir ogrenciniz var siz ne yaparsinizdi
4.soru Teknolojiyle ilgiliydi hocalarim1) Öğrenciyi tanımak ve sağlık durumu kişisel özelliklerini belirlemek için hangi bireyi tanıma tekniği kullanılmalı? Otobiyografi
2) 2020 de gönderilecek uydu? Türksat-6
3) dikkati dağılan ses yapan öğrencilerin dikkatini nasıl toplarsınız?
4)fatih projesi hakkında neler düşünüyorsunuz?1-)devamsızlık yapan bir öğrencinin valisine haber verilmesi hangi rehberlik hizmetidir
2-) ara güler
3-)teknoloji eğitime olumsuzlukları
4-)çocuğa soylenen aferin alkış …. çocuğa etkisi tarzında bir yorum sorusu vardi1-istanbulun gözü-Ara Gürel
2- Bilgi toplama ve yapma
3-sınav kaygısı yaşayan öğrenciye öğretmenin tutumu1.soru) 5 parmağın 5ide bir değildir sözü açıklayınız. (BIREYSEL FARK.)
2.Soru) 2019 Turkiye Eğitim Başkenti olan ilimiz (Eskişehir)
3.Soru) dışlanan bir öğrenci için neler yaparsınız?
4.soru) teknolojik araçları branşınızla ilişkilendirip nasıl kullanırsınız?1. Soru ergenliğe giren Bir gencin sürekli ailesiyle çatışması sorun yaşaması durumunda aileye verilen desteğin adı veli bilgilendirmeydi cevabı
2. Soru ermeni asıllı olan yakın tarihte vefat eden ünlü fotoğrafçı ara güler
3.soru çok aşırı sınav kaygısı olan bir öğrenciye sınavdan sonra vereceğin tavsiyeler yapacağın şeyler neler olabilir
4.soru teknoloji olanaklarından faydalanamayan sosyoekonomik düzeyi düşük aileye neler yapılabilir tarzında bir soruydu
Göbekli tepe, oryantasyon, durumu olmayan bir öğrenciye yardım verilecek olsa ne şekilde yol izlersin,z kitap soruları soruldu
1-Veliye verilen rehberlik hizmeti nedir?
2-Ermeni asıllı fotoğrafçı.- Ara Güler
3-Teknolojinin kullanılması durumu kötü olan öğrencileri nasıl etkiler?
4-Sınavda kaygılanan öğrenciye sınavdan sonra tepkiniz nasıl olur?1.Yeni öğrencileri okula alıştırmayla ilgili soruydu- oryantasyon
2.Kültür ve turizm bakanı 2019u ne yılı olarak seçmiştir?
3.Sınıfta bi öğrencinin sosyoekonomik olarak durumuyla alakalı nasıl bilgi edinirsiniz
4.Z kitabın eğitim ve öğretim için katkıları nelerdir?1. Rol oynamanın tanımı verilip bu nedir?
2. Marmara bölgesindeki kayak merkezi?
3. Konuları yetistirememe durumu olabilir mi, bu durumda nasil bir yol izlersin gibi yorum
4. Etkili öğretmen kimdir branşınıza göre yorumlayın
5. Teknolojiden sen faydalanmak neden önemlidir?
6. Teknoloji kullanarak geleneksel kurama alternatif olarak geliştirilen kuram nedir?
7. Mart 2019 da yapilan seçimin adını nedir?
8. Bilgiyi sorgulayan, önyargılardan arınmamızı sağlayan düşünme biçimi hangisidir?
9. Banknot basma yetkisine sahip kurum hangisidir?
10. Ödevini yapmamış bir ögrenciye karşı bedensel tepkiniz ne olur?
11. Sınıfta öğrencilerin yanlarında telefon bulundurmalarının (yazılı sınavlar hariç) zararları ve faydaları nelerdir?
12. Ölçmede sabit hatanın tanımını sordular açıklamayı verip.
13. Teknolojinin öğrencinin sosyalleşmesine katkısını nasıl sağlarsınız
14. Öğrencilerinizin size güvenmesini nasıl sağlarsınız
15. Yerli ve milli ilk otomobil
16. Çağdaş eğitim geleneksel eğitime göre…. Merkezlidir?
17. Teknolojinin zaman bakımından katkı ve olumsuzlukları nelerdir?
18. Her dersin sonunda özet gereklimi dir, dönüt için başka neler yapılabilir
19. Ali öğretmen her öğrenciye %10 puan veriyor ne hata var?
20. orta Asya Türklerinin yazılı olmayan kurallarına ne denir?
21. Bir öğretmen sesini kullanmayı nasıl geliştirebilir
22. İnternet olmayan bir yerde nasıl ders yaparsınız
23. Çağdaş eğitim geleneksel eğitime göre…. Merkezlidir?
24. Teknolojinin zaman bakımından katkı ve olumsuzlukları nelerdir?
25. Her dersin sonunda özet gereklimi dir, dönüt için başka neler yapılabilir
26. Yazılı olmayan hukuk kurallarina ne denir.
27. Kendi branşınızda konusmanizi nasil duzeltirsiniz. Internetsiz bir ortam brsansinizi nasıl etkiler
28. Ölçmede hatanın tanımını sorup bu nedir
29. En fazla komşusu olan ülke hangisidirm
30. Farklı bakış acılarına sahip öğrenci yetiştirmek için neler yapılabilirm
31. Teknoloji insanlara çabuk ulaşmayı sağlıyor, öğrenci öğretmen veli dengesinden teknolojinse ne gibi sınırlılıklarınız olur?
32. Yaşam boyu öğrenme nedir?
33. Kara deliğin fotoğrafını çeken Prof.Feryal Özelin Arizona üniversitesindeki branşı nedir? Astronomi ve Astrofizik
34. Yeni atanan öğretmen uyum sağlaması için hangi fiziksel şartlarda olmalı gibi bir soruydu yorum sorusu
35. Teknoloji derste nasıl etkili kullanılabilir katkıları neler gibi bir şeydi
36. Sınıfta öğrencilerin yanlarında telefon bulundurmalarının (yazılı sınavlar hariç) zararları ve faydaları nelerdir?
37. Sinifinizda üstün zekalı öğrenci varsa neler yaparsınız
38. Doğu Anadolu da akarsuların akış hızı neden yüksektir
39. ogretim ilke ve yöntemlerindem bir tane sormuslardi.
40. oğrencilerinize teknolojinin zararlarını nasıl anlatırsınız
41. Somutlaştırmaya dayalı ve birden çok duyuya hitap eden bireysel öğrenme tekniğidir.ancak sosyallesmeyi azaltır bu hangi tekniktir?
42. Türkiye’nin en büyük adası?
43. ogretmenin goz kontağı ve ses tonunun öğrenci üzerindeki etkileri nelerdir?
44. sizce her öğrencinin evinde internet olmalı mıdır? Neden?
45. İnternet öğrenciyi yalnizlastirir mi?
46. Okulda en üst disiplin amiri kimdir?
47. Bir ölçme aracının nitelikleri nelerdir?
48. Sinifta sabırlı olmak nereye kadar olabilir
49. Marmara bölgesindeki kayak sporuyla ünlü volkanik dağ-Uludağ
50. Kendisini başkasının yerine koyarak empati kurarak grupla öğretim tekniği nedir?- Rol oynama
51. Öğrencilerin okulda dijital gazete çıkarmasını istiyorsanız neler yaparsınız?
52. ilgiyi acik tutan goze hitap eden ancak sosyallesmeyi azaltan bireysel ogretim sekli
53. fosil yakıtlar doğaya zarar verecek neler.
54. Eğitimin teknolojide nasıl olumsuzlukları vardır
55. İnternet öğrenciyi yalnizlastirir mi?
56. Okulda en üst disiplin amiri kimdir?
57. Bir ölçme aracının nitelikleri nelerdir?
58. Sinifta sabırlı olmak nereye kadar olabilir?
59. Ölçme aracında bulunması gereken özellikler
60. Sabırlı olmayı açıklayınız
61. İlçede görev yapan öğretmenin disiplin amiri kimdir
62. İnternet öğrenciyi yalnızlaştırır mı?63. Ogrencinin bireyselligine ve yaparak yasayarak ogrenmesine olanak veren yaklasim nedir?
64. Iyi bor ogretmen iyi bir insandir sozunu aciklayin?
65. Teknolojiyi derslerinize nasil entegre edersiniz?
66. Ölçme aracında bulunması gereken nitelikler
67. Disiplin amirleri yönetmenliğine göre öğretmenin mülki amiri kimdir
68. Öğretmenin sabırlı olma özelliğinin ölçüsü, nereye kadar olmalıdır tarzında bir soruydu
69. Sizce internet kullanımı öğrencileri yalnızlaştırıyor mu
70. Dereceli rubik tanımını vermiş yorum istiyor.
71. Dijital ortamda gezece çıkaracakmış öğrenci nasıl yardımcı olursunuz.
72. Bilgiyi acik tutan goze hitap eden ancak sosyallesmeyi azaltan bireysel ogretim sekli
73. evde internet olmali mi neden
74. Buluş yolu kim tarafından geliştirilmiştir. Açkla?
75. Çevreye zarar veren fosil yatakları nelerdir?
76. Ders sonunda özetleme yapmak gerekiyor mu?
77. Teknolojinin ders anlatımında ne gibi faydaları ve olumsuzlukları vardır?1.Soru: Asya ile avrupa arasindaki boğazlar
2.Soru: Geleneksel yöntemler hala kullanilabilir mi?
3.soru: Mükemmelliyetci anne baba tutumunun öğrenci üzerine etkileri
4.Soru: Çağdaş teknikler günümüzde uygulanabiliryor mu? Ne kadar? - YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.