- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 5 yıl 3 ay önce Victor tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 3 Eylül 2019: 14:19 #196VictorAnahtar yönetici
Nisan – Mayıs 2018 tarihlerinde sorulmuş sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sorularıdır. İnternet üzerinden ve çeşitli gruplardan toplanılmış sorulardır. Dolayısıyla hazırlayanları belli değildir. Kaynak eklenmesini istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.
1.öğrenen ve öğretenin aynı ortamda olmadığı eğitim çeşitlerini yazınız?
Uzaktan EĞITIM, bilgisayar destekli EĞITIM, mektupla öğretim, açık öğretim, internet…
2. ingiltere galler kuzey irlanda bu illerin adı
Birleşik krallik/ büyük britanya
3. çocuğun sosyalleşmesi icin neler yapabiliriz?
Sevdiği ilgi alanlarını belirleyip ona gore yönlendirme yaparım. Sevdiği konudan grup halinde proje ödevi verebilirim. Akran eğitim yaptırılabilir. Deney yaptırılabilir.
4. eğitim de teknoloji kullanmanın sosya kültürel ve ekonomik sınırlılıkları nelerdir?
Teknolojinin sınırlı olması psikososyal yaşamını olumsuz etkileyebilir. Teknoloji materyaller öğretim ile uğurlayabilir. Öğrenci yeterince teknolojik donanıma sahip olmayabilir. Bilgisayar basında fazla vakit gecirebilir
5. sunuş yoluyla öğretimin 2 tanesini söyleyiniz
Bilişsel öğrenme kuramına dayalıdır ve anlamlı öğrenmeyi savunur. Bilgiler tümdengelim şeklinde sunulur. Önce genel kavram ve ilkeler sonra bol örnekler sunulur.
6.ingiliz bilim insanı stefhan hawking hangi alanda çalışma yaptı?
Kuantum fiziği ve kara delikler üzerine çalışma yaptı.
7.kişisel sosyal zekayı nasıl geliştirebiliriz?
İşbirliği içinde çalışabileceği etkinlikler düzenlenebilir. Öğrenciler kendilerini rahat ifade edebileceği ortamlar sunabiliriz. Ders sonunda soru cevap yapılabilir. Yaparak yaşayarak öğrenme problem çözme işbirliğine dayalı proje temelli öğrenmeleri günlük hayata taşırım. Bu şekilde sorumluluk bilinci gelişir.
8. teknoloji hangi ihtiyaçtan doğmuştur?
Bilgiye ihtiyaçtan doğmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi icin gerekli bilgiye yetenektir.
9.programlı öğretimin ilkelerinden 2 tanesini yazınız?
Etkin katılım. Bireysel hız. Anında donut ve düzeltme. Pekiştirec.
10.kanguru ve kısaların ile ünlü ülke
Avustralya
11.sözel ve dilsel zekayı nasıl geliştiririz?
sunum yaptırılabilir. Örneğin hayatımızda kimya konusunu öğrenciler arasında paylastirilip anlatan öğrenciye sonunda konu ile ilgili diğer öğrencilerden soru sormasını isterdim. Sözel zeka bulmacaları ile oyun oynatırım.
12. 18. Eğitim de teknolojiyi nasıl kullanırız?
Pekçok kimya öğretmeninin youtube da kimya videoları var onlar önerilebilir görsel deneyler işletilebilir. Ebadaki ders videolari sorular cozdurulebilir
13. 2018 yılında vefat eden milli haltercimiz?
Naim süleymanoğlu
14. üst düzey düşünme becerilerine örnek?
Analitik düşünme. Metabilissel düşünme. Eleştirel düşünme. Yaratıcı düşünme
15. EĞITIM teknolojilerin gelişiminde öğretmenin rolü?
Öğretmen gözlemci destekleyici olmalıdır. Teknolojiyi bilgiye ulaşmada nasıl kullanacağını öğretir.
Bir makale araştırması kuralları elde ettiği bilginin güvenilirliği testi gibi.
16.gezinin sınırlılıklarından 2 tanesini söyleyiniz?
Geziden önce iyi plan yapılmalı. Sonunda değerlendirme yapılmalı
17. portakal çiçeği karnavalı?
Adana
19.Afrinin önemini anlatınız?
Suriyenin kuzeyinde oluşturulan terör koridoruna son vermek ( fırat kalkanında bir kısmına son verilmisti) o koridordan akdenize içilmesini engellemek
Jeo-politik konumumuzun yara almasını önlemek. Suriye toprak bütünlüğü. sinir
20.tam öğrenme modeline göre duyuşsal giriş özelliklerinden iki tanesini söyleyiniz?
Tam öğrenme Duyuşsal giriş davranışları
İLGİ, TUTUM, AKADEMİK ÖZGÜVENDİR.
Öğrenci nitelikleri kapsamındaki duyuşsal giriş özellikleri neden öğrenmeliyiz? Ne işimize yarar? Nerede kullanacağız? Sorularına cevap arayan çocukların duyuşsal giriş özellikleri hazır demektir.
21.her çocuk özeldir 3 idiots filmlerinde oynayıp turkiyeyi ziyaret eden oyuncu kimdir?
Aamir Khan
22.Teknolojiyi eğitimde nasıl kullanırsınız?
Çoklu zeka ilkeleri gereği birden fazla duyuya hitap edecek etkinlerde teknolojiden de yararlanırım.
Aurasma Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarından yararlanıp bilgi panoları hazırlarım çocuklar eğlenerek ve teknolojiyi kullanarak öğrenir. Bu sunumları onlara da bireysel veya işbirlikli çalışmalarla hazırlayabiliriz.
Stem sınıflarıyla Türkçesi yani fetemm olan STEM sınıflarıyla kimyayı hayata aktarmış oluruz direk evde geri dönüşüm faaliyetleri, gaz zehirlenmesini önleme sistemi vb çalışmalar yaptırırım zaten EBA da yayınlanan stem rehberinde bulunan projelerin kimya içeriklilerini uygularım.
Bol bol akıllı tahta kullanırım. Tehlikeli deneylerin videolarını ve bilim adamlarının hayat hikayelerini içeren çeşitli belgeselleri izletirim.
23.Okul zamanları dışında öğrencilerinizle nasıl etkinlikler düzenlersiniz.
Gezi gözlem sergi etkinlikleridir.
Tiyatro haftasında 27 mart tiyatro etkinliği yaparım.
Yılda bir kere tüyap ziyareti şeklinde sıralardım.
Sınıf danışmanlığını yaptığım sınıfa idare onayıyla oryantasyon kahvaltısı dönem başında.
24.Öğretmenin aktif olduğu yöntemler nelerdir.
Öğrenen merkezli tüm yöntemlerde öğretmen aktiftir. Öğrenme sorumluluğu çocuğa ait olsa bile sürecin düzgün ilerlemesi için öğretmen aktif çalışır.
Diğer taraftan Gösterip Yaptırma ve Sunuş yolu gibi Öğretmen merkezli içeriklerde de öğretmenin aktif olduğu bilinir.
25.Pisanin açılımı nedir.
PISA: ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME PROGRAMI
26.Teknoloji kullanımı fırsat eşitliğini nasıl etkiler.
Teknolojinin ulaştırıldığı ve doğru kullanıldığı her yerde eğitime katkısı olumludur. Teknoloji ile aynı ekonomik koşullarda olmayan iki öğrenci bilgisayar başında uzaktan aynı dersi alıp öğrenebilir. Belki de hiçbir zaman göremeyeceği İstanbul’un tarihi yerleri okulda sunulan bir projeksiyon sayesinde üç boyutlu izleyebilir. Belki de yüzünü bile görmediği bir meslektaşıyla online olarak ortak bir iş yapıp güzel bir işe imza atabilir
27.Bilimsel ve problem çözme yöntemlerinden iki tanesini söyleyiniz.
Proje tabanlı öğretim yöntemi
Araştırma incelemeye dayalı öğretim yöntemi
Örnek olaydan yararlanmaya dayalı öğretim yöntemi
28.yılın en iyi öğretmeni seçilen Türk öğretmen kimdir.
NURTEN AKKUŞ, Hint asıllı işadamı Sunny Varkeyin eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clintonın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen ’Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği ’En iyi 50 öğretmen’ arasında yer aldı.
Akkuş, başlattığı ’Baba bana bir masal anlat’ projesi, Türkiye geneline yayılıp 8 yıl sonunda 45 ilde uygulanır hale gelmişti. Ayrıca Akkuş, ’Oyuncak Kumbarası’ projesi ile köylerdeki anaokulları için oyuncak toplama çalışması yapmış bu proje ile de birçok ödül kazanmıştı.
29.Kulüp seçerken öğrencilerin daha çok faydalanacağı kulüplere nasıl yönlendirirsiniz.
İlgi ve tutumları doğrultusunda yönlendirme yapardım. Çok hareketli bir öğrenci Kütüphane kolunda hiç mutlu olmayacaktır onu spor kulübüne yönlendirirdim. Sayısal zekası yüksek bir öğrenciyi bilim kulübüne yönlendirirdim.
30.Öğrencilerin üretim yapmasında teknolojinin olumlu olumsuz yönleri nelerdir.
Teknolojik kolaylık sağladığı için araştırmak istediği konu hakkında bir çok kaynağa ulaşabilir bu acıdan olumlu ancak güvenilir kaynak olmama ihtimali olumsuz etkiler yada öğrenci kolay şekilde ulaştığı için her şeye kendi çabası olmadığı için yaratıcılığı körelebilir
31.2019 da milletvekili sayısı ne kadar olacak.
Şu an 550 milletvekili var. 2019 seçimi ile sayı 600 olacak.
32.Matematiksel mantıksal zekayı geliştirmek için neler yapılabilir.
Öğrenciye, problem çözme basamaklarını kullanabileceği problemler ders içeriyle ilgili olarak oluşturulur. İspata dayalı araştırma basamaklarını kullanabileceği konularla çalışmaya yönlendirilir. Matematiksel istatistik çalışmaları teknolojinden de yararlanarak yazılım ve mühendislik bilgileri şeklinde öğrenciye ortam oluşturulabilir.
33. Eğitimde teknoloji kullanılmalı mıdır?
- yüzyıl teknoloji çağıdır. Eğitim teknolojiden ayrı düşünmemiz. Bu ancak otoyolda kanı kullanmaya çalışmak gibidir. İmkanlar elverdiğince teknolojinin tüm nimetleri eğitim ortamına getirilmelidir. Eğitim Sistemimizde de Fatih projesi, Eba uygulamaları Yegitek in desteklediği tüm çalışmalarında gösterdiği gibi oldukça faydalanmaktayız.
Ancak doğru kullanılamayan teknoloji çocuğa zarar şeklinde geri dönecektir. Bilgisayar kullanıyorum diye oyunlarla olması gerektiğinden fazla zaman harcayan, zararlı içeriklere bulaşıp ciddi zararlar gören ve sadece bilgisayar ile iletişime geçip asosyal yetişen çocuklara da maalesef bulunmaktadır. Bu tehlikeleri en aza indirmek için veliye büyük sorumluluk düşmektedir. Güvenlik programları ile internet erişim ağı denetlenebilir. Bilgisayar ve telefon başında geçirilen zaman kısıtlanabilir. Belki de en önemlisi ebeveynlerin çocuğuna örnek olmasıdır kendisi de çocuğu teknoloji kullanımına buna tv de dahil sınırlama getirmelidir.
34.Araştırma inceleme stratejisinin sınırlılıkları nelerdir iki örnek ver.
Zaman kontrolünde olumsuzluklar yaşanabilir.
Araştırma sonucu hedeften sapmış öğrenmelere neden olabilir.
Problem çözme basamaklarının uygulamasının denetimi zordur.
Öğrencinin süreci kendi tamamladığını bilmek zordur.
35.işbirlikci öğrenme ile dersinizi işlerken hangi teknikleri kullanırsınız.
Başarı grupları öğrenci timleri
Ayrılıp birleşme jigsaw 1 – 2
Takım oyunu turnuva
Karşılıklı sorgulama
Takım destekli bireyselleştirme
Ayakkabılı uygulama (lacivert: prosedür gri: araştırma pembe: duygusal turuncu: risk kahverengi:
esneklik)
36.Türkiyede interneti kullanan ilk üniversite.
969 yılına gelindiğinde ise: Amerika’nın çeşitli Üniversitelerinde bulunan; bir ana bilgisayar ve 4 merkez arasındaki ilk bağlantı sağlanmış ve böylece “İnternet” sisteminin ilk temelleri atılmıştır. Amerikan Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan bu sisteme: “ARPANET” ismi verilmiştir.
Takip eden süreçte: birçok merkezdeki bilgisayarlar, ARPANET sistemine bağlanırlar.
1972 yılına gelindiğinde: ARPANET içinde, ilk e-mail iletişimi kullanılmaya başlanır.
1983 yılına gelindiğinde ise: internet ağının ana halkası, ARPANET içinde kullanılmaya başlanır. Bu arada: 1984 yılında, Amerikan Savunma Bakanlığı, ARPANET içinden ayrılarak, kendi askeri internet sistemi olan “MİLİTARY NET” sistemini kurarlar.
1986 yılına gelindiğinde: ARPANET, Amerika çapında, birçok bilgisayar merkezini kapsar hale gelir.
1995 yılında: sistem, özel şirketlerin ortak işletmesine geçer.
Takip eden süreçte: internet sistemi: birçok ülkede, binlerce bilgisayar ağı arasında, milyonlarca
kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Yani: ilk olarak, 1969 yılında ortaya atılan, bilgisayarlar arasındaki bu haberleşme sistemi: 1995 yılında, yani yaklaşık 24 yıl sonra, tüm dünyada kullanılır hale gelmiştir.
Ülkemizde, internet, ilk olarak: ODTÜ’de; Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır.
1994 yılında ise, Ege Üniversitesinde, internet bağlantısı sağlanmıştır. Ardından, 1995 yılında, Bilkent Üniversitesi, 1996 yılında ise, Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ, internet bağlantılarını gerçekleştirmişlerdir.
1999 yılında, TTNET isimli yeni bir internet ağ altyapısı oluşturulmuştur. 2000’li yılların başında, bu omurga üzerinden, birçok akademik kuruluş ve ilgili birimler, internet ulaşımına kavuşmuşlardır.
37.Dersi aktif kılmak için nasıl işlerdiniz.
Öğrenci merkezli stratejilerden imkanlar yettiği ölçüde yararlanırım.
Beyin fırtınası ile eğlenceli bir hal ile başladığım dersi.
Soru cevapla ve işbirlikli çalışmalarla desteklerim.
Sunuş yolu kullandığım derste bile gerek zihinsel gerekte fiziksel olarak öğrenci hep sürecin içinde kalır.
38.İnternetin öğrencilerin sosyalleşmesi acısından olumlu olumsuz yönleri nelerdir.
İnternet sayesinde uzaklar yakın olmuş durumdadır. İngilteredeki bir öğrenciyle mailleşerek dil eğitimine ve akademik eğitimine katkı sağlayabilir. Ayrıca bir grup arkadaşıyla online proje çalışması hazırlayabilir bu olumlu yönüdür.
Diğer taraftan sadece bilgisayarda vakit geçirip hayat belirtileri göstermeyen çocuk profili de vardır. İnternetten tehlikeli arkadaşlıklar edinerek zararlı madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklar edinebilir. Kötü insanlarla tanışıp çarpık ilişkiler yaşayabilir. Hatta bir oyun yüzünden kendine ailesine çevresine zarar veren çocuk profilleri de mevcuttur.
- Dönem ödevi verirken çocuklardan elle yazmasını mi isterdiniz bilgisayar çıktısını da kabul eder miydiniz?
Kapat ve görsel bölümler hariç kesinlikle elle yazmalarını isterim. Çünkü maalesef öğrencilerimiz işin kolayına kaçıp sürecin parçası olmak yerine kopyala yapıştır uygulamalarını çok daha fazla tercih etmektedir. Bende bunun takibini yapamayacağım için elle yazmalarını isterdim.
40.işbirlikci öğrenmenin ilkelerini yazınız.
Gruplar heterojen olmalıdır.
Olumlu bağımlılık esastır.
Paylaşılmış liderlik vardır.
Eşit başarı fırsatı vardır.
Bireysel sorumluluk esastır.
Bireysel başarı değil grubun başarısı önemlidir.
41. e devletin şubat ayında sunduğu hizmet?
soy ağacı sorgulama
42.Teknolojinin ilköğretimde olumlu olumsuz yanı?
teknolojinin her yaş aralığında hem olumlu hem olumsuz yanları vardır ancak ilköğretim çağındaki öğrenciler genelde teknolojiyi oyun oynamak amacıyla kullanır çünkü asıl işlevini henüz algılayamamıştır bu yüzden onlarda daha çok yaparak yaşayarak öğrenme tercih edilmelidir.
43.sınıfınızda okuma dinleme becerisini nasıl geliştirirsiniz?
Normal ders işleyişinin dışında öğrencilere okuma saatleri ayarlanabilir herkes sevdiğin bir kitabı veya bizin önerdiğimiz bir kitabı getirir belli saatlerde okuma yapabiliriz hem okuma alışkanlıkları gelişir hem de dersin durağanlığı değişir farklı bir şey yapmış oluruz
44. 2018 g20 zirvesi nerde yapılacak?
güney Amerika / arjantin
45. Bireyselleştirilmiş eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz?
biz öğretmenler olarak yöntem teknik strateji ve ölçme değerlendirme şeklimizi keisnlikle incelikle genel hedefler daha sonra öğrenci özellikleri dikkate alınır çok farklı öğrenme seviyede öğrenciler olduğu için buna en uygun yöntem bireyselleştirilmiş eğitimdir her öğrenci hızına gire eğitim verilebilir bu da geride kalanların diğerlerine yetişmesini sağlar
46.egitimde sosyalleşme sizce ne olmalıdır?
okul içi veya okul dışında etkinlikler düzenlenebilir örneğin kendi alanımda bir üniversitenin lab ina gezi düzenleyebiliriz veya işbirlikli öğrenme yöntemini kullanabiliriz tartışma teknikleri kullanılabilir hem empati becerileri iyileşir hem de sosyalleşmiş olur sosyalleşme güdülenmeyi de arttırır
47.teknoloji ve bilim ilişkisi hakkında bilgi verin?
teknoliji ve bilim iç içedir teknoloji her konuda olduğu gibi bilim yapmamızı da kolaylaştırır en basiti bir analiz yapacağımız zaman çok kullanışlı bir cihaz a ihtiyaç var örn. HPLC cihazı saatler alacak bir analizi çok kısa sürede yapar ve dikkatimizi canlı tutar araştırmamız üzerinde
48.e devletin hangi uygulaması sistem yoğunluğuna neden olmuştur?
soy ağacı öğrenme
49.abide projesi hakkında bilgi?
akademik becerilerin izlenmesi ve değerlendirilmesi projesidir öğrencilerin üst düzey becerileri değerlendirilir
50. kendini …… öğretmeni olarak atandığını düşün neler yapacaksın?
kendi alanında çok fazla hayalım var öncelikle okulun lab ini aktif şekilde kullanmak isterim öğrencilerime mutlaka uygulamalı olarak anlattığımı göstermek isterim yaparak yaşayarak öğrenmeler gerçekleştirmelerini sağlarım öğrencilerimi en iyi şekilde tanımaya çalışıp onların ilgi isteklerini tespit eder ona göre yönlendirmeler yaparım çünkü kimya öğretmeni olmak demek sadece kimya anlatmak demek değildir onların kalplerine dokunmak isterim sadece dersi geçmek için değil gerçekten sevdikleri için kimya çalışmalarını isterim onların kendilerine olan güvenlerinin artması için çeşitli uygun olanları yarışmalara katarım mesela tübitak projelerine katılmaları için cesaretlendiririm en ufak başarılarını kutlarım ki daha iyisi yapacak kapasiteye kendinde hissetsin.
51.etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl geliştirirsiniz?
Her iki durumda da öğrencilere rol model olurum örn bir şey anlattıklarında sabırla dinlerim göz teması kurarım dinlediğimi belli etmek için sorular sorarım onaylarım aktif şekilde dinlerim bu ona saygı duyduğumu hissettirecektir kendisi de bunu model alacaktır. Aynı şekilde bos zamanlarımda kitap okuyarak onlara okudum kitaplardan kesitler anlatarak okumaya karşı ilgilerini artrirm hatta beraber okuma saatleri yaparak da bu ilgiyi daha da arttırmış olurum
52.en tiz kadın sesi?
çok ince tok olmayan sesli bayanlardan bahsediyor diye düşünüyorum bunu eğitimle ilişkilendirmem gerekirse ders esnasında duruma gire öğrenci dikkatini sağlamak için sesimizi kontrol edebilmemiz gerekir yükseltip alçaltarak
53.bilge kral kimdir?
aliye ızzet begoviç
54.öğretmen merkezli iki öğretim yöntemi söyleyiniz?
sunuş yoluyla öğretim ve gösteri yöntemi
55.Pisa benzeri bir yurt ici ölçme uygulaması geliştirilmiş açıklayınız?
ABİDE( Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi) Projesiyle farklı soru türleri kullanılarak öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerine sahip olma durumlarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bunun sonucunda da ulusal düzeyde bir izleme-değerlendirme sisteminin kurulması planlanmaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilen pilot ve esas uygulamalarda, açık uçlu soruların ulusal sınavlarda kullanılabileceği görülmüştür.
56.öğrencilerdeki gizil gücü açığa çıkarmak için ne gibi sınıf içi etkinlikler plânlarsınız?
öncelikle öğrencilerin kendisinde fark etmediği özelliklerini öğretmen açığa çıkarabilir tanıma yerleştirme değerlendirme testleri yapabilir bunun yanında çoklu zeka kuramı kullanılarak hangi zeka alanının baskın olduğu belirlenir ve ona göre yöntem teknik uygulanır bu sayede öğrenci fark edemediği özelliklerini kendisi keşfetmiş olur
57.öğretmen merkezli iki öğretim yöntemi söyleyiniz?
sunuş ve gösteri
58.eğitimde teknoloji kullanımın derse katılıma etkisi?
teknoliji eğitimde öğretmene de öğrenciye de kolaylık sağlar. bunun için eba fatih projesi en büyük destektir. Okullara verilen akıllı tahtalar yazıcılar öğrenciye verilen tabletler bilgiye daha kolay ulaşmayı ve yaparak yaşayarak öğrenmeler gerçekleştirerek bunları daha kalıcı hale getirmeyi sağlar. birden fazla duyu organına hitap eden etkinlikler düzenlenebilir teknoloji sayesinde
59.müziksel ritmik zekayi geliştirmek için ne yapılmalı?
bu zeka alanıma sahip olan öğrencinin çok iyi şarkı söyleyebildiğini biliyoruzdur bunun için kendine olan güvenini arttırmasını sağlayacak şeyler yapabiliriz mesela eba dan da özellikle takip ederek müzik yarışmalarına katılmasını sağlayabilir z liseler arası yarışmalara katılabilir okulun etkinliklerinde rol akmasını sağlayabiliriz bu yeteneğini en aktif şekilde kullanarak doğru yönlendirmelerle bu zeka alanının daha gelişmesini sağlayabiliriz
60.1982 anayasasını kim hazırlamıştır?
12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra yeni anayasanın hazırlanması görevi Milli Güvenlik Konseyi’nce oluşturulan 160 üyeli Danışma Meclisi’ne verildi. Danışma Meclisi ilk önce kendi üyeleri arasından 15 üyeli “Anayasa Komisyonu”nu oluşturarak başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aldıkaçtı’yı getirdi. Darbe anayasasıdır. Açık referandumla! kabul edilmiş ama danışma meclisi tarafından oluşturulmuş
61.bruner in buluş yolu stratejisi hakkında bilgi verin?
Bruner’ in buluş yolu stratejisi öğrencilerin bilgiye kendi çabalarıyla ulaşmaları beklenir. Öğrenci aktiftir yani öğrenci merkezidir. Tümevarım yöntemi kullanılarak öğrencinin bilgiye ulaşması, örneklerle sorularla ve pekiştireçlerle öğretmen yol gösterici rolündedir. Öğrencilerin bilgiyi keşfetmelerine yardım eder.
62.TSK nın afrinde yürüttüğü operasyonun adı nedir?
Zeytin Dalı Harekatı
Komutanı: Ismail Metin TEMEL
Ilk ele geçirilen yer: Şangal köyü.
63. çocukları okula sevdirmek için idarecilerin yapması gerekenler?
Okul ve sınıf ortamı öğrenci ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak şekilde düzenlenmelidir. Kışın öğrenci üşümemeli yazın terlememeli vb.
Ders içi ve ders dışı, okul içi ve okul dışı sosyal etkinliklere, turnuvalara, yarışmalara vb yer verilmeli.
Öğrenci ve ailesine maddi manevi hizmette okul Aile Birliği ile görüşülmeli.
- öğrencilerde dizel dilsel zekayı geliştirmek için neler yaparsınız
Dilsel zeka için çocukların toplum içinde kendilerini ifade edebilmeleri onlardan en çok beklenen ve istenendir. Bu bağlamda rehberlik öğretmeninin de yardımlarıyla Dilsel zekası düşük olan öğrenciyi önce en yakın iki arkadaşının yanında bir şiir okumasını veya yazdığı kompozisyonu açıklamasını isterim, daha sonra sınıf ortamında benzer etkinlik yaptırırım son olarak da okulda yapılacak bir törende görev alması için teşvik ederim bu arada sınıf içi Münazara tartışma gibi etkinliklerle çalışmayı desteklerim.
65. eğitimde teknoloji kullanımının verimliliği arttırdığını düşünüyor musunuz?
Evet. Teknolojinin kullanımı eğitim ortamını görsel işitsel zenginleştirilmiş ve öğrenci dikkatini artırmıştır, bunun yanı sıra öğretmen ders esnasında zamandan ve emekten tasarruf etmiştir.
66. sınıfınızda öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için neler yaparsınız?
motivasyonu arttırmak için tüm öğrencilerin katılabileceği eğlenceli ders etkinlikleri düzenler, dersin kazanımına göre öğretim yöntem ve tekniklerini çeşitlendirirdim ve yerinde pekiştireçlerle dersi monotonluktan kurtarırdım.
67.legolarla rakam öğretimi hakkında bilgi?
Okul öncesi sınıflarında ilkokul ikinci sınıfa kadar uygulanabilen bu öğretim öğrenmede zorluk yaşayan öğrencilere farklı renk ve şekillerdeki logoları kullanarak hazırlanan platform a legoların yerleştirilmesi ile rakamlar oluşturulur ve öğrenme sevdikleri bir oyuncakla eğlenceli hale getirilerek kazandırılır.
68. Milli eğitim bakanı ve insan kaynakları genel müdürünün isimleri nelerdir?
Milli Eğitim Bakanı: Ismet Yılmaz
Ins. Kay. Gen. Müd: Hamza Aydoğdu
69. maarif davasi kitabı hakkında bilgi?
Nurettin Topçu yazarıdır. Türkiye’nin eğitim sorunları üzerine yoğunlaşır. Teknik ve mesleki eğitim in milli ve manevi değerlerin üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyler.
Teknik Eğitim verilmeden değerler eğitimi, ahlak ve din eğitimi verilmemeli, tarih ve edebiyat eğitimi verilmemeli der.
70. maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisinden iki tanesini söyleyiniz?
En önemlisi Fizyolojik ihtiyaçlar. İkinci önemli güvenlik ihtiyacı. (fizyolojik ihtiyaçlar, – güvenlik ihtiyaçları, – ait olma ve sevgi ihtiyacı, – saygı ihtiyacı ve en üst düzeyde – kendini gerçekleştirme ihtiyacı)
71.milli savunma üniversitesi rektörü?
Ethem Afyoncu
72.deneyimli öğretmen mi yeni mezun mu daha iyidir?
Deneyimli öğretmen her zaman daha iyidir ama teknolojiyi iyi takip etmiş kendini geliştirmiş hizmet içi eğitimlerle eksiklerini tamamlamış olmak şartı ile.
73.eba nedir?
EBA’nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı’dır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA’ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.
74.alanında teknolojiyi nasıl kullanırsın?
Kimya dersinde özellikle tehlikeli deneyleri ve eksik malzeme var ise böyle deneyleri geçiştirmek yerine videolardan izletirdim EBA dan olabilir. Somut olarak anlaşılamayan atom elektron vb kavramlar için animasyonlardan faydalanırdım.
75.universitelerin bağlı olduğu kurum?
YÖK
Yüksek Öğretim Kurumu
76.eğitimde geri dönüt neden önemlidir?
Eğitimde geri dönüt olmazsa öğrenci neyi bilip neyi bilemediğini kavrayamaz ve eksiklerini tamamlayıp kendini geliştiremez.
77. aladdin keykubat üni nerdedir?
Alanya / Antalya
78. hakkari ye atanmak ister mısın ordaki öğrenciler için ne yaparsın?
isterim elbette. Öğretmen öğretme amacı gütmelidir. TC nin her karışı benim vatanımdır. Vatan toprağı dahilindeki tüm öğrenciler de benim öğrencimdir. Öğretmen , öğrenci ayrımı gözetmeksizin hizmetini en iyi bir şekilde yerine getirmelidir. Oradaki öğrenciler için neler yaparım sorusuna cevap vermek için önce oraya gitmekle işe başlarım. Dersin kazanımlarının yanı sıra verilecek olan değerler eğitimini de en güzel etkinliklerle öğrencilerime kazandırırdım.
79.varkey gems vakfı hangi türk öğretmene ödül verdi?
Nurten AKKUŞ (Samsun Ayvacık Anaokulu’nun Müdürü)
80.bilimsel düşünme ve problem çözmeyi öğrencilerine kullandırmak isteyen hangi yöntemleri
Kullanabilir?
Araştırma – inceleme, proje istasyon deney, problem çözme, yöntemleri kullanılabilir.
81. teknolojinin olumlu olumsuz yönleri nelerdir?
olumlu yanları; bilgi alışverişi kolaylaşır hastalıklara erken teşhis konulur ve kısa sürede çözüm bulunur olumsuz yanları; insanları tembellestirr asosyallik artar
82. öğrencileri yeteneklerine göre nasıl ayırırım?
insanların her biri farklı hayatlar ve farklı yeteneklere sahiptir her birini ihtiyacina göre ayırıp yöntem teknik seçilmelidir
83.Maarif vakfı hakkında bilgi?
herhangi bir kar amacı gitmeyen her ülkede okul öncesinden yüksek öğrenime etkin faaliyetler yapmak amaclyla 2016 da kuruldu
84.rehberlikte iki ilke söyleyin?
gizlilik ilkesi eğitimin tamamlayıcısı ve süreklilik
85.materyal kullanmanın önemi nedir?
daha fazla duyu organına hitap edilir ve kalıcı öğrenmeler sağlar.bilgilerin transferinde zamandan tasarruf sağlar
86. sınıf yönetim modellerinden iki tanesini söyleyiniz
zamanı etkili biçimde kullanmasını sağlamak,ogrencileri motive etmek,sınıf kurallarını öğrenci ile belirleyip uygulamak
87. kore savaşını anlatan film?
ayla filmi yönetmeni can ulkay. Kore savaşında ayla ismimde bir çocuğun bakımı üstlenen bir astsubayn yaşadığı dramı anlatıyor
88. öğrenciye görelik ilkesini açıkla?
Öğrenci hazirbulunuslugu dikkate alınır,öğrenme stilleri dikkate alınır,duruma göre farklı yöntem teknik ve ek öğretim hizmeti verilir
89. Çöl kaplanı kimdir?
fahrettin paşa
90.otokratik sınıf yönetimini açıkla?
sert ve otoriter bir tutumu vardır esasicilik felsefesi anlayışını benimser geleneksel bir eğitim kullanır tepkisel sınıf yönetimi uygular
(1. Kuralcı( otoriter) öğretmen tipi 2. Otokratik ( zorlayıcı) öğretmen tipi 3. Koruyucu öğretmen tipi 4. Bürokratik öğretmen tipi 5. Diplomat öğretmen tipi 6. Eğitmen öğretmen tipi 7. Sosyal öğretmen tipi 8. Katılımcı öğretmen tipi 9. Demokrat öğretmen tipi 10. Gözetmen öğretmen tipi 11. Lider öğretmen tipi )
91.ödül ve ceza eğitimde olmalı mi?
Ödül pekiştirecek olarak kullanılabilir Ancak cezadan uzak durmak gerektiği kanısındayım. Ceza çocuğa öfke ve şiddet eğitiminin artmasından başka bir işe yaramayan baskılayıcı bir yöntemdir. Biz öğretmenler cezaya altarnatif yöntemleri kullanmalıyız.
Sönme
Görmezden gelme
Ara verme
Ortamı değiştirme
92.teknoloji araç ve gereçleri eğitimde nasıl kullanırsınız.
Teknolojik araç gerekleri kullanmada Meb tarafından bize sunulan alt yapıyı kullanmayı en iyi şekilde bilerek ve öğrenerek başlayabiliriz.
Eğitim Bilişim Ağı EBA nın sunmuş olduğu içeriklerden Fatih projesi kapsamında okullara sunulan Akıllı tahta Projeksiyon Akıllı yazıcıyı kullanarak yararlanırız.
İlaveten tüm teknolojik gelişmelerden bahsedilecek bir sorudur.
93.ihtiyaçlar hiyerarşisinin en üst basamağındaki kişilerin özellikleri Kendini gerçekleştirmiş bireylerdir.
Hayata pozitif bakar
Çözüm yolları arar
Herkese sevgi saygı ve hoşgörülü bir şekilde davranır
Açık ve dürüst konuşur
Gerçekçi adımlar atar
94.öğrenciye görelik ilkesini açıklayınız.
Bütün öğrenme ve öğretme özelliklerinin öğrenci özelliklerine uygunluğudur.
Gelişi yaş hazırbulunuşluk ayrıca öğrencinin bireysel özellikleri ilgileri ve yetenekleri kapsamını içerir.
95.Talebenin amacı diploma almak olamaz sözünü açıkla.
Öğrencinin asıl amacı eğitim hayatında edindiği temel becerileri ve ileri düzey alan becerilerini hayatının genelinde kullanmayı öğrenmek olmalıdır. Sadece diploma almak hiçbir şeyi ifade etmez.
96.kacinci kalkınma planındayız.
10.kalkınma planı
97.eğitimde teknoloji kullanimi branşında nasıl kullanırsınız.
- soruyla aynı
98.15 temmuz şehitler köprüsünün eski adı nedir?
Boğaz içi köprüsü
99.milli eğitim ile ilgili kararların alındığı organın adı nedir?
Milli Eğitim Şurası
100. veli öğretmen işbirliğinin önemini açıkla?
Anne-baba çocuğun kişiliğinin oluşmasında temel olan özdeşleşme modelleridir. Çocukların davranışları büyük ölçüde anne-babalar ile olan etkileşimlerine bağlıdır. Görevi, öğrenciyi eğitmek olan öğretmenin hedefi aynı zamanda öğrencinin ailesi de olmalıdır. Öğretmenler için nitelikli eğitimde aileler ile iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Öğretmen – aile işbirliği ile ailelerin okula ve eğitime karşı olumlu tutum takınmaları sağlanabilir. Dolayısıyla öğrencilerin tutumları da olumlu olacaktır. Aile ve öğretmen işbirliği öğrenci eğitiminin hem okulda hem de evde izlenebilmesi ve öğrencinin bireysel özelliklerine göre eğitimin yapılandırılması sağlanmış olacaktır.
101.teknolojinin eğitime ekonomiye sosyal hayata etkileri nelerdir?
Teknoloji günümüzde her alanda aktif bir şekilde rol oynamaktadır. En önemli faydası zamandan tasarruf etmeyi sağlıyor olmasıdır. Teknoloji eğitimde çok boyutlu ve kalıcı öğrenmeyi, bilgi paylaşımının kolay olmasını sağlar. Ekonomik anlamda sınırlılıkları vardır, maliyet pahalı olabilir. Teknolojiyi sosyal hayatımızda daha çok kitle iletişim araçları olarak kullanmaktayız. Hem kolay hem de geniş çaplı iletişim sağlayarak hayatı pratikleştirmektedir. Ancak sınırlılıkları da vardır. Dikkat edilmediği takdirde kişiler arasındaki sosyal etkileşimi kısıtlamakta ve asosyal bireylerin yetişmesine neden olabilmektedir.
102. çağdaş sınıf yönetimi nasıl olmalıdır?
Çağdaş sınıf yönetiminde eğitim-öğretim etkinliklerinin merkezinde öğrenci yer alır. Başka bir deyişle, öğrenci sınıf yaşamının nesnesi değil öznesidir. Sınıfta uyulması gereken kurallar, öğretim yöntemleri, dersin amacı vb. etkinlikler demokratik bir biçimde tartışılır. Bu tartışmalarda öğretmen daha çok rehberlik rolü oynar. Her durumda birden çok olan karar seçeneklerinin olumlu ve olumsuz yönleri aydınlatılarak, grup tartışması yönlendirilir. Böylece sınıfta en geniş uzlaşma oluşturularak, grubun belli amaçlar doğrultusunda bütünleşmesi sağlanır. Ancak bu tartışmalarda, öğrencilere eşit söz hakkı sağlanmalı ve azınlıkta kalan görüşlerin de, seslendirilmesine özel bir önem verilmelidir. Sınıf içi yaşam, gerçek yaşamdan yalıtılmış bir ortam değil, canlı ve dinamik süreçler toplamıdır.
103.oxford üniversitesi hangi ülkededir?
İngiltere, Birleşik Krallık’ın Oxford kentindedir.
104. teknolojinin ilerlemesiyle öğretmene ihtiyaç kalır mı?
Evet ihtiyaç kalır. Eğitim teknoloji sayesinde daha kolay ve kalıcı öğrenmeleri sağlar. Teknolojinin ilerlemesiyle öğrenci merkezli eğitim sağlanabilir ve öğretmen rehber rolündedir. Öğretmenlere bu kapsamda; öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştırmak ve yaratıcılıklarını teşvik etmek, dijital çağın gereklerine uygun öğrenme yaşantıları ve değerlendirme etkinlikleri tasarlamak ve geliştirmek, bilgi çağında çalışma ve öğrenme konusunda model olmak, bireyleri, bilgi toplumu üyesi bir bireyin taşıması gereken sorumluluklarla ilgili olarak teşvik etmek ve onlara model olmak gibi sorumluluklar düşmektedir. Çünkü başarı teknolojiyle değil, teknolojinin doğru kullanılmasıyla gelir. Bunu eğitimde sağlayacak olan kişi öğretmendir.
105.iskandinav ülkeleri-beneluks ülkeleri?
İskandinavya ülkeleri: İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka
Benelüks ülkeleri: Belçika (Belgium), Hollanda ( Netherlands) ve Lüksemburg ( Luxembourg) ülkelerinin ilk hecelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir isimdir.
106.teknolojinin gelişmesiyle eğitimde yeni öğretim ve teknikler gelişmiştir.bu tekniklerden birini söyleyin?
Bilgisayar destekli eğitim, simülasyon, 3D materyal…
107. ilk kadın vali?
Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, 1991’de Muğla’ya atanarak “Türkiye’nin ilk kadın valisi” unvanına sahip olan Lale Aytaman
108. dijital para nedir?
Dijital para 2009 yılında piyasaya çıkan ve Blockchain teknolojisi ile akıllı bilgisayarlar ile üretilebilen ciddi teknolojik ve yazılımsal olarak gülcü serverlar ile anca üretilebilen bir kripto para yani coindir. Blockchain teknolojisi bir nevi bankacılık sistemidir. Kullanıcıların kendileri arasında bir aracıya (banka şubeleri vb. ) ihtiyaç duymadan alışveriş transfer yapılmasına imkân verir. Son derece güvenilir olan bu sistem kişi yada kurumlara ait olmayıp kullanıcıları tarafından geliştirilmektedir. Üretilen her dijital paranın (Coin’in), dolar, euro gibi para birimlerine göre bir karşılığı vardır. Diğer para birimlerine göre değeri hesaplanabilir.
109. teslanın kurucusu?
Teslanın kurucusu Elon Musk
110.özel eğitimin amaçları nelerdir?
Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda özel eğitim gerektiren bireylerin; toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir yurttaş olarak yetişmelerini, kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmeleri için temel yaşam becerilerini geliştirmelerini, uygun eğitim programları ile özel yöntem, personel ve araç gereç kullanarak ilgileri, ihtiyaçları, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda üst öğrenme, iş ve meslek alanlarına ve hayata hazırlanmalarını amaçlar.
111. yurtdışında okul açan vakıf?
Maarif Vakfı
112. demokrasi bilincini öğrencilerinize nasıl yetiştirirsiniz?
Örtük program kapsamında ilköğretimdeki çocuklara sınıf başkanı seçtirerek somuttan soyuta gidecek şekilde anlatılabilir, sınıf ortamında alınan kararların birlikte alınması, sınıf kurallarının birlikte oluşturulması sağlanarak demokrasi bilinci aşılanabilir. Eğitim aşamasında beyin fırtınası tekniği kullanılırken tüm fikirlere saygılı olma durumunda da aşılanabilir.
113. özel eğitimin gerekliliğinin nedenlerinden iki tanesini söyleyiniz?
- Okul programları ortalama öğrenme seviyesindeki bireylere göre hazırlanmaktadır. Öğrenme güç ve yetenekleri yaşıtlarından üstün olan çocuklar ise bu uygulamalarla zarar görmekte, eğitime olan merak ve ilgilerini kaybedebilmektedir.
- Arkadaşları tarafından dışlanma ve yalnız kalma ise yaşayabilecekleri diğer olumsuzluklar arasında yer almaktadır.
114. eğitimde video kullanımının olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?
Olumlu yanları: Video birden fazla duyu organına hitap ettiği için öğrenmede etkililiği arttırır. Bilginin kalıcılığını arttırır. Öğrencinin dikkatini toplar ve öğrenciler arasındaki bireysel farklılıkları en aza indirger. Tekrar izletilebilme özelliği boyunca yıllarca kullanılabilir. Ekonomiktir. Zamandan tasarruf sağlar. Prosedür öğretimlerinde sıkça kullanılır. Yeni bir program, yazılım veya donanımsal bir parçanın takımını öğrenirken ilk başta videolara başvurulur. Kolay dağıtılabilir ve problemlere çözümleri barındırır. Mikro öğretimde kullanılabilir. Öğrenme olayı öğretmenden uzakta gerçekleşiyor ise kullanılabilir.
Sınırlılıkları: Sabit adım: Video, izleme sırasında tartışma için durdurulabilir. Ancak bu grup gösterimlerinde pek yapılmaz. Program sabit bir hızda çalıştığından, bazı seyirciler bir sonraki aşama için sabırsızca beklerken bazıları da geride kalabilir. Hareketsizlik: Film ve video, hareket içeren konuların sunulmasında etkili olmakla birlikte, tek bir görsel (harita, örgüt şeması, diyagram gibi) üzerinde detaylı olarak durulması gereken konular için uygun değildir.
115.ilkokullar ve ortaokullar nereye bağlı ve oranın müdürü kim?
Bulunduğu ilin ilçenin milli eğitim müdürlüğüne bağlıdır. İl-İlçe Milli Eğitim müdürü
116.meb in eğitim ilkelerinden 2 sini söyleyin?
- Genellik ve eşitlik: Milli eğitimin temel ilkeleri konusunda ilk ilkelerden biri olan genelli ve eşitlik, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitim kurumlarının herkese açık olduğunu belirtir.
- Ferdin ve Toplumun İhtiyaçları: Milli eğitim hizmeti, Türk vatandaşlarının istek ve kabiliyetlerine göre düzenlenir.
- Yöneltme: Bireyler, ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda çeşitli programlara ve okullara yöneltilerek yerleştirilirler. Eğitim sistemi bu yöneltmeyi gerçekleştirecek içimde düzenlenir.
- Eğitim Hakkı: program geliştirme dersinin milli eğitimin temel ilkeleri konusunda en önemli ilkelerden biri olan eğitim hakkı, temel eğitimin her Türk vatandaşının hakkı ve ödevi olduğunu belirtir.
- Fırsat ve İmkan Eşitliği: Kadın erkek ayrımı yapılmaksızın herkes aynı haklara sahiptir. Maddi imkanlardan yoksun bireylere yurt, kredi, burs vs yollarla gerekli yardımlar yapılır.
- Atatürk İlke ve İnkılapları ve Atatürk Milliyetçiliği: program geliştirme milli eğitimin temel ilkeleri arasında yer alan bu ilke de, milli birlik ve bütünlüğün temelini oluşturmaktadır. Milli ahlak ve kültürümüzün bozulup yozlaşmasından milletimize has şekli ile korunup geliştirilmesine ve öğretilmesine önem verilir.
- Demokrasi Eğitimi: Her Türk vatandaşı demokrasi bilinciyle yetiştirilir. Gerçekleşebilmesi için öğretmenlere büyük görev düşmektedir.
- Laiklik: Milli eğitimde laiklik esas alınır. Din kültürü ve ahlak bilgisi gibi dersler devlet kontrolünde öğretilir.
- Bilimsellik: program geliştirme dersine ait milli eğitimin temel ilkeleri içinde olan bilimsellik, her derece ve türdeki okulların bilimsel ve teknolojik açıdan yenilenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtir. Bilgi ve teknoloji üretmek ve kültürümüzü geliştirmekle görevli eğitim kurumları yeterince donatılıp güçlendirilmeli, bu yöndeki çalışmalar da maddi ve manevi olarak desteklenmelidir.
- Planlılık: Eğitim, iktisadi, sosyal, kültürel ve kalkınma hedeflerine uygun olarak istihdam ilişkileri dikkate alınarak mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilecek şekilde planlanır.
- Karma Eğitim: Okullar kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır.
- Süreklilik: Bireylerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi esastır.
- Okul Aile İşbirliği: Eğitimin amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak için okul ile aile arasında işbirliği sağlanmalıdır.
- Her Yerde Eğitim: Kpss program geliştirme milli eğitimin temel ilkeleri konusunun son ilkesi olan her yerde eğitim, eğitimin yalnız resmi ve özel eğitim kurumlarında değil, aynı zamanda evde, çevrede, işyerlerinde, her yerde ve her fırsatta gerçekleştirilmesini belirtmektedir.
117.öğrenmeyi etkileyen unsurlar nelerdir?
ÖĞRENEN İLE İLGİLİ • ÖĞRENME YÖNTEMİ İLE ÖĞRENME MALZEMESİYLE FAKTÖRLER: İLGİLİ FAKTÖRLER İLGİLİ FAKTÖRLER • Türe özgü hazır oluş • • Olgunlaşma Konunun Yapısı • Algısal Ayırt Edilebilirlik • Güdü • • Kavramsal Gruplandırma Zaman • Genel uyarılmışlık hali • Anlamsal Çağrışım (Kavram • Aktarım (Transfer) • Geri Bildirim (Dönüt) Ağı) • Dikkat • Öğrenci Aktivitesi (Aktif • Yaş Katılım) - Zeka
118. atletizm şampiyonasında bizi temsil eden dünya rekoru kıran kişi?
Londra’da düzenlenen şampiyonanın erkekler 200 metre yarı finali yapıldı. Ramil Guliyev, 20.09’luk derecesiyle dünya şampiyonu oldu. Milli atlet, Türkiye tarihinde Dünya Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ilk sporcu oldu. Aynı zamanda avrupa ikincisi olan Ramil Guliyev, finale 20.17’lik derecesiyle serisinde birincilikle çıkmıştı.
119.teknoloji kullanan ve kullanmayan arasındaki fark?
Teknoloji kullanan öğrenci zamandan tasarruf sağlar, bilgiye daha çabuk erişir. Teknoloji kullanmayan öğrencinin de eldeki imkanlar ölçüsünde kullanması sağlanır çünkü teknoloji artık çağımızın gerekleri arasındadır.
120.yaygın eğitim çeşitleri?
Halk eğitimi kursları, hizmet içi eğitim etkinlikleri
121. kendinizi akademik olarak tanıtın?
ilkokulu dede korkut ilköğretim okulunda okudum. m.kemal tuncel (YDA) lisesini okudum. uniyi Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinde okudum. formasyonu da Çukurova’da aldım.
122. 2014-2018 yılları arasında turkiye kaçıncı kalkınma planını uyguladı?
10.kalkinma
123. teknolojik araç gereçler ilerde öğretmenin yerini tutabilir mi?
teknolojik araçlar kesinlikle öğretmenin yerini tutamaz onlar ancak öğretmene yardımcı olur kolaylık sağlar bir öğrenci öğretmenden ahlak dersi de alır vicdanlı olmayı insanları sevmeyi yalan söylememi gerektiğini vatanını sevip koruması gerektiğini bir makine öğretemez
124. çağdaş eğitim sisteminde öğretmenin rolü nedir?
Çağdaş eğitim sisteminde öğretmen rehberdir öğrenciye yol gösterir bilgiyi kendisinin yapılandırmasını sağlar gerekli yerde dönüt ve pekiştireçler kullanır farklı özellikteki öğrenciler için en uygun yöntem tekniği seçer ve kalıcı öğrenmeler sağlar
125. öğretmen ders anlatırken birden fazla duyuya hitap etmesi için ne yapmalıdır?
birden fazla duyuya hitap etmek için teknolojiden faydalanabilir akıllı tahta da hem görsel hem video izletebilir konuya göre deney yaptırabilir veya gezi düzenleyebilir kendi alanımda en güzel örnek onları lab ortamına getirip önceden denemiş olduğumuz tehlikeli olmayan deneyler yaptırmak eğer tehlikeli ise simülasyonlar sayesinde göstermek
126. avrupa konseyine katılan ilk türk?
avrupa konseyi parlamenter meclis başkanlığına mevlut çavuşoğlu seçildi
127. plevne kahramanı?
gazi osman paşa
128. medine müdafaasında kahraman paşa?
fahrettin paşa
129. yök başkanı?
yekta saraç
130. uluslararası para birimi?
Amerika-dolar Türkiye-TL Avrupa – Euro
131. video ders anlatımının avantaj ve dezavantajları?
video ders anlatımı birden fazla duyu organına hitap ettiği için daha kalıcı öğrenmeler sağlayabilir ancak teknik bir arıza olduğunda mesela elektrik gittiğinde veya cihaz bozulduğunda aksaklık yaşanabilir ve buda öğrencilerin ilgisinin dağılmasına sebep olabilir
132. milli eğitimin temel ilkeleri nelerdir?
eşitlik, eğitim hakkı, fırsat ve imkan eşitliği, bilimsellik, yönlendirme
133. meb kararlarının alındığı en yüksek kurum?
Talim Terbiye Kurulu
134. teknoloji sınıf yönetimini kısıtlar mı?
Teknoloji öğretmene kolaylık sağlar sadece çıkabilecek teknik br arıza öğrencilerin dikkatinin dağılmasına sebep olacağı için sınıfı tekrar toparlamaya çalışmak ve tekrar derse odaklanmalarını sağlamak zaman alacaktır.
135. somut kalıcı öğrenmeler için neler yaparsınız?
bunun için yapılandırmacılık anlayışını benimserim özellikle bilgiyi öğrenciye hazır halde vermem kendisinin ulaşmasını sağlarım bunun yanında biden fazla duyu organına hitap edecek etkinlikler düzenlerim proje hazırlamalarını isteyebilirim bunu da gelip sınıfta sunmalarını isteyebilirim hem araştırma inceleme becerileri gelişir hem de daha verimli kalıcı öğrenmeler olur
136. teknolojiye dersinde nasıl yer verirsin?
6738833636272 kere anlttm yukarda fatih projesi eba aurasma flip harmanlastirilmis eğitim…
137. ders kitaplarını kim hazırlar?
TTK
138. teknolojik gelişmeler öğretmenin aktif rolünü nasıl etkiler?
öğretmenin daha aktif olmasini ve zamandan tasarruf etmesini sağlar. bununla birlikte öğrencilerin de aktif olmasını yaparak yaşayarak öğrenmeler gerçekleştirmesini sağlar.
1.Ogrenen ve ogretenin ayni ortamda olmadigi egitim cesitlerini yazınız
2.Ingiltere galler kuzey irlanda bu ulkelerin genel adi
3.Cocugun sosyallesebilmesi icin neler cyapabilirsiniz
4.Egitimde teknoloji kullaniminin sosyo-kulturel ve ekonomik sinirliliklari nelerdir
5.sunuş yoluyla öğretimin iki tane ilkesi
6.ingiliz bilim insanı stefhan Hawking hangi alanlarda çalışma yaptı
7.kişisel sosyal zekayı nasıl geliştirebiliriz
8.teknoloji hangi ihtiyaçtan doğmuştur
9.programlı ögretimin ilkelerinden 2 tanesini soyleyin
10.kanguru ve koalalariyla ünlü olan ülke
11.sozel ve dilsel zekayı nasil gelistirirsiniz bransinizla ilgili ornek verin
12.egitimde teknolojiyi nasil kullaniriz kendi bransinizla ilgili örnek verin
13.2018 yılında vefat eden milli atletimiz kimdir
14.Üst düzey düşünme becerilerine iki örnek ver
15.eğitim teknolojilerinin gelişiminde öğretmenin rolu
16.gezinin sinirliklarindan 2 tanesini söyleyin
17.portakal çiçeği karnavalı nerede yapılır
18.egitimi teknolojiyle nasıl anlatırsınız
19.afrinin önemini anlatın
20.tam öğrenme modeline göre duyuşsal giriş özelliklerinden iki tanesini söyleyiniz
21.her çocuk özeldir 3 idiots filmlerinde oynayıp turkiyeyi ziyaret eden oyuncu kimdir
22.teknolojiyi eğitimde nasıl kullanırsınız
23.okul zamanları dışında öğrencilerinizle nasıl etkinlikler düzenlersiniz
24.oğretmenin aktif olduğu yöntemler nelerdir
25.pisanin açılımı nedir
26.teknoloji kullanımı fırsat eşitliğini nasıl etkiler
27.bilimsel ve problem çozme yöntemlerinden iki tanesini söyleyiniz
28.yılın en iyi öğretmeni seçilen türk öğretmen
29.kulüp seçerken öğrencilerin daha çok faydalanacağı kulüplere nasıl yonlendirirsiniz
30.öğrencilerin üretim yapmasında teknolojinin olumlu olumsuz yonleri
31.2019 da milletvekili sayısı ne kadar olacak
32.matematiksel mantıksal zekayi geliştirmek için neler yapılabilir
33.eğitimde teknoloji kullanılmalıdır
34.araştırma inceleme stratejisinin sınırlılıkları nelerdir iki örnek ver
35.işbirlikci öğrenme ile dersinizi işlerken hangi teknikleri kullanırsınız
36.turkiyede interneti kullanan ilk üniversite
37.dersi aktif kılmak için nasıl işlerdiniz
38.internetin öğrencilerin sosyalleşmesi acısından olumlu olumsuz yönleri
39.dönem ödevi verirken çocuklardan elle yazmasını mi isterdiniz bilgisayar çıktısını da kabil
eder miydiniz
40.işbirlikci öğrenmenin ilkelerini yazınız
41.e devletin şubat ayında sunduğu hizmet
42.teknolojinin ilköğretimde olumlu olumsuz yani
43.sınıfınızda okuma dinleme becerisini nasıl gelistirirsiniz
44.2018 g20 zirvesi nerde yapılacak
45.bireyselleştirilmiş eğitim hakkinda ne düşünüyorsunuz
46.egitimde sosyalleşme sizce ne olmalıdır
47.teknoloji ve bilim ilişkisi hakkında bilgi verin
48.e devletin hangi uygulaması sistem yogunluguna neden olmustir
49.abide projesi hakkında bilgi
50.kendini …… öğretmeni olarak atandığını düşün neler yapacaksın
51.etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl geliştirirsiniz
52.en tiz kadın sesi
53.bilge kral kimdir
54.öğretmen merkezli iki öğretim yöntemi söyleyiniz
55.sa benzeri bir yurt ici ölçme uygulaması geliştirilmiş açıklayınız
56.öğrencilerdeki gizil gücü açığa çıkarmak için ne gibi sınıf ici etkinlikler plânlarsınız
57.öğretmen merkezli iki öğretim yöntemi söyle
58.eğitimde teknoloji kullanımın derse katılıma etkisi
59.müziksel ritmik zekayi geliştirmek için ne yapılmalı
60.1982 anayasasını kim hazirlamis
61.bruner in buluş yolu stratejisi hakkında bilgi verin
62.TSK nın afrinde yürüttüğü operasyonun adı nedir
63.çocukları okula sevdirmek için idarecilerin yapması gerekenler
64.öğrencilerde dizel dilsel zekayi geliştirmek için neler yaparsınız
64.eğitimde teknoloji kullanımının verimliliği arttırdığını düşünüyor musunuz
66.sınıfınızda öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için neler yaparsınız
67.legolarla rakam öğretimi hakkında bilgi
68.Milli eğitim bakanı ve insan kaynakları genel müdürünün isimleri nelerdir
69.maarif davasi kitabı hakkında bilgi
70.maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisinden iki tanesini söyleyiniz
71.milli savunma üniversitesi rektörü
72.deneyimli öğretmen mi yeni mezun mu daha iyidir
73.eba nedir
74.alanında teknolojiyi nasıl kullanırsın
75.universitelerin bağlı olduğu kurum
76.eğitimde geri dönüşüm neden önemlidir
77.aladdin keykubat üni nerdedir
78.hakkari ye atanmak ister mısın ordaki öğrenciler için ne yaparsın
79.varkey gems vakfı hangi türk öğretmene ödül verdi
80.bilimsel düşünme ve problem çözmeyi öğrencilerine kullandırmak isteyen hangi yöntemleri
kullanabilir
81.teknolojinin olumlu olumsuz yönleri nelerdir
82.öğrencileri yeteneklerine göre nasıl ayırırım
83.Maarif vakfı hakkında bilgi
84.rehberlikte iki ilke söyleyin
85.materyal kullanmanın önemi nedir
86.sınıf yönetim modellerinden iki tanesini söyleyiniz
87.kore savaşını anlatan film
88.öğrenciye görelik ilkesini açıkla
89. Çöl kaplanı kimdir
90.otokratik sınıf yönetimini açıkla
91.ödül ve ceza eğitimde olmalı mi
92.teknoloji araç ve gereçleri eğitimde nasıl kullanırsınız
93.ihtiyaçlar hiyerarşisinin en üst basamağındaki kişilerin özellikleri
94.öğrenciye görelik ilkesini açıklayınız
95.talebenin amacı diploma almak olamaz sözünü açıkla
96.kacinci kalkınma planındayız
97.eğitimde teknoloji kullanimi branşında nasıl kullanırsınız
98.15 temmuz şehitler köprüsünün eski adı nedir
99.milli eğitim ile ilgili kararların alındığı organın adı nedir
100.veli öğretmen işbirliğinin önemini açıkla
101.teknolojinin eğitime ekonomiye sosyal hayata etkileri nelerdir
102.çağdaş sınıf yönetimi nasıl olmalıdır
103.oxford üniversitesi hangi ülkededir
104.teknolojinin ilerlemesiyle öğretmene ihtiyaç kalır mı
105.iskandinav ülkeleri-beneluks ülkeleri
106.teknolojinin gelişmesiyle eğitimde yeni öğretim ve teknikler gelişmiştir.bu tekniklerden birini
söyleyin
107.ilk kadın vali
108.dijital para nedir
109.teslanın kurucusu
110.özel eğitimin amaçları nelerdir
111.yurtdışında okul açan vakıf
112.demokrasi bilincini öğrencilerinize nasıl yetiştirirsiniz
113.özel eğitimin gerekliliğinin nedenlerinden iki tanesini söyleyiniz.
114.eğitimde video kullanımının olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir
115.ilkokullar ve ortaokullar nereye bağlı ve oranın müdürü kim
116.meb in eğitim ilkelerinden 2 sini söyleyin
117.öğrenmeyi etkileyen unsurlar nelerdir
118.atletizm sampiyonasında bizi temsil eden dünya rekoru kıran kişi
119.teknoloji kullanan ve kullanmayan arasındaki fark
120.yaygın eğitim çeşitleri
121.kendinizi akademik olarak tanıtın
122.2014-2018 yılları arasında turkiye kaçıncı kalkınma planını uyguladı
123.teknolojik araç gereçler ilerde öğretmenin yerini tutabilir mi
124.çağdaş eğitim sisteminde öğretmenin rolü nedir
125.öğretmen ders anlatırken birden fazla duyuya hitap etmesi için ne yapmalıdır
126.avrupa konseyine katılan ilk türk
127.plevne kahramanı
128.medine müdafaasında kahraman paşa
129.yök başkanı
130.uluslararası para birimi
131.video ders anlatımının avantaj ve dezavantajları
132.milli eğitimin temel ilkeleri nelerdir
133.meb kararlarının alındığı en yüksek kurum
134.teknoloji sınıf yönetimini kısıtlar mı
135.somut kalıcı öğrenmeler için neler yaparsınız
136.teknolojiye dersinde nasıl yer verirsin
137.ders kitaplarını kim hazırlar
138.teknolojik gelişmeler öğretmenin aktif rolünü nasıl etkiler1) Dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu sözü kime aittir ?
2)Akıllı tahta kullanmamanın avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
3) Meslek seçimi ile ilgili ortaya atılan kuramlar nelerdir ?
4) Birbirini sürekli şikayet öğrenciler için ne tür önlemler alırsınız ?
5)Müsteşarın adı ne?
6)Çocuklara dersi sevdirmek için neler yaparsınız
7)Öğrenmeyi dışarıdan etkileyen 2 unsur?
8)Klasik koşullanmanın 5 temel ilkesinden 2 tanesini söyleyin.
9)Test uygulanırken öğretmen neye dikkat etmelidir?
10)Etkileşimli tahtanın olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?
11)Karadenize düşen rus uçağında bulunan koronun adı ?
12)Bireyi tanıma tekniklerinden 2 tanesini söyleyiniz?
13)Gece gündüz eşitliğine ne denir?
14)Öğretmenin görevi sadece bilgi aktarmak mıdır?Yorumlayınız
15)Etkileşimli tahta kullanımı sözel derste mi sayısal derstemi tercih edersiniz branşınızdan örnek veriniz. 16)Dersin giriş aşamasındaki ki öge ?
17)Altın koza film festivali nerede ?
18)problem türüne göre rehberlik türüne 2 tane örnek veriniz.
19)100 tl nin arkasındaki sanatçı?
20)öğrenciye evrensel değerleri nasıl kazandırırsınız?
21)Bireyi tanıma test tekniklerinden iki tanesini söyleyiniz?
22)Anne baba tutumlarından 2 tanesini söyleyiniz?
23)Doğu anadolu bölgesinin en büyük kayak merkezi ?
24)Her zeka alanına göre dersi anlatmanın ne gibi zorlukları vardır? 25)Etkileşimli tahtanın faydaları nelerdir?
26)şans başarısının düşük olduğu iki yöntem?
27)-Motorlu taşıtlar sürücü kursiyerliği hangi kuruma bağlıdır? (MEB olcak)
28)Teknolojideki bilgi kirliliğini aşmak için çözüm önerisi?
29)Etkili iletişimin 5 temel değişkeni?
30)Lisans ve üstündeki öğrenim görmüş kişilerin girdiği akademik sınav ?
31)öğretmenlerin teknolojiyi etkin kullanmada yapması gerekenler?
32)Ders sırasında sürekli birbirini şikayet eden öğrencilerinize nasıl davranırdınız?
33)Denizin doldurulmasıyla yapılan havalimanımız?
34)kohlberg’in ahlak yasasının ilki?35)Snıf yönetiminde görmezden gelme uygulamasını açıklayınız?
36)Etkileşimli tahta ve tabletlerin öğrencilerin ilgisini çektiğini düşünüyor musunuz?
37)Eski yöntemle ders işleyen bir öğretmeni teknolojiyi kullanmasına nasıl ikna edersiniz?
38)Test oluşturma sürecinden iki tanesini söyleyin
39)Cumhurbaşkanlığı tarih ve sanat ödülünü kim almıştır?(İlber ortaylı)
40)Öğretmenlerin hazır materyal kullanımını ölçme değerlendirme açısından değerlendiriniz
41)Yaratıcı düşünmeye engel olan durumlar nelerdir?
42)Mona lisa tablosu kime aittir?
43)ideal eğitimde öğretmenin rolü nedir?
44)92 mürettebatla karadenize düşen rus uçağındaki koronun adı?(kızıl ordu korosu)
45)Öğretmen olarak öğrencilere uygulayacağınız sınav türünü neye göre seçersiniz?
46)Eriksonun kişilik kuramının
evrelerinden 2 tanesini açıklayınız.
47)Öğrenmenin sınıftaki rolü ?
48)Edimsel koşullanmada ceza ve pekiştireç türlerinden iki tanesini söyleyiniz
49)pekiştireç türlerinden iki tanesini söyleyiniz
50)Güneşe en yakın gezegen
51)Öğrencide istendik davranışı nasıl kazandırırsınız?
52)Matematik dersinden her zaman başarısız olacağına inanan bir öğrenci var. Bu durumun adı?
53)Orhun yazıtları hangi ülkenin sınırları içerisind?
54)Geleneksel öğretimle çağdaş öğretim farklılıkları?
55)Ölçmede kullanılan madde türleri nelerdir?
56)Ülkemiz sınırları içinde bulunan en eski köprü hangisidir?
57)Öğrencin özgüven eksikliği yaşıyor nasıl yardımcı olursun?
58)sınıfta yerinde oturmayan bir çocuk var ne yaparsın?
59)İnternet faydalıdır fakat bilgi kirliliği fazladır bunun için çocukları nasıl yönlendirirsiniz
60)Açık uçlu soruların sınırlıklarından 2 tanesini söyleyiniz
61)Göbeklitepe hangi ilimiz sınırları içindedir
62)Öğretmenler öğrencilerde olumlu benlik algısı oluşturmada etkili midir?
63)Günümüz sosyal medyasının eğitimde öğrenciler üzerindeki etkileri nelerdir?
64)Bloom’un bilişsel alan basamağındaki en alttaki iki kavram nedir?
65)2018 kış olimpiyatları nerede?
66)Sosyal medya konusunda çocukları nasıl yönlendirirsiniz?
67)Eğitimde ve psikolojide ölçek türleri nelerdir iki tanesini söyleyiniz
68)Adli tatil ne zamandır?
69)Meslektaşlarınızın dneyimlerinden yararlanmanın getirileri nelerdir?
70)kitlesel iletişim araçlarından edindiğiniz bilgilerin doğruluğunu nasıl anlarsınız?
71)Öğrencinin dersteki tutum ve davranışları öğrenme sürecini nasıl etkiler?
72)Geleneksel yöntemde bilgiye 2. ve 3. kaynaktan ulaşılırdı. Eğitim teknolojileriyle artık kaynaklara nasıl ulaşıldığını açıklayınız.
73)Öğretmenlerin derste birincil kaynaklar yerine ikincil ve üçüncül kaynakları kullanamsının nedeni ne olabilir?
74)Diyanet işleri başkanı kimdir
75)Çoktan seçmeli sınavın avantajları nelerdir?
76)Geçen yıl cumhurbaşkanı özel ödülü almış merhum kişi kimdir?
77)Veli öğretmen ilişkisi nasıl olmalı
78)Alanınızda görsel işitsel materyalleri nasıl kullanırsınız?
79)Tamamlayıcı ölçme araçlarına iki örnek veriniz
80)Teknolojinin öğrenci öğretmen veli ilişkisine etkisi nedir
81)Bloom taksonomisinin basamakları nelerdir?
82)Sınıfınızdaki farklı tipteki öğrencilere nasıl davranırsınız?
83)Rehberlikte doğrudan öğrenciye yönelik olan hizmetlerden 2 tanesini söyleyiniz
84)2017 de nikah kıyma yetkisi kime verildi?
85)Evde teknolojiyi nasıl derse yönlendirirsiniz
86)Öğretmenin toplumdaki yeri nasıl olmalıdır?
87)Ders ortamında sürekli birbirinden şikayetçi olan öğrencilere karşı nasıl yaklasirsiniz
88).ogretmenlerin mesleginin iyilestirilmesi icin neler yapilabilir
89)bir öğrencinin fikirlerine göre mi yoksa davranışlarına göre mi rehberlik
uygulanır90)Freud’un psikoseksüel gelişim kuramından iki evre söyleyiniz.
91)) Muallim-i Sani olarak bilinen bilgin kimdir?
92)Öğretmen sınıfta nasıl güven ortamı oluşturur?
93)Teknolojik materyallerin eğitim öğretim sürecine katkıları nelerdir?
94)eba ve etkileşimli tahtanın avantaj ve dezavantajı95) Etkili sınıf iklimi için neler yapılabilir?
96)Okulda öğretmenlerin kaynaşması için neler yapılmalı
97)Öğrenmeyi etkileyen öğrenene bağlı faktörler
98)Silahlı insansız hava aracı(siha) ‘nın adı nedir?
99)baskın zekanın öğretmen açısından olumsuzlukları
100)Yeni teknoloji araçlarını öğrencilerinize nasıl kullandırırsınız?
101)özel eğitim türleri nelerdir?
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.