Sınav Analiz Tablosu ve Hazırlama Rehberi

Bu dönem başlarında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği yeni yönetmeliğe göre artık yazılı sınavların açık uçlu olacağını öğrenmiştik. Yeni düzenlemeyle birlikte kazanımlara göre tablolar hazırlandı ve buna göre yeni sınavlar düzenlendi.

Sınavların ardından istenilen bir belge de sınav analiz raporu oldu. Çeşitli sınav analiz tabloları hazırlamak mümkün olsa da internet ortamında önceden hazırlanmış hızlı ve doğru sonuç veren sınav analiz excel tabloları bulmak mümkün.

Küçük bir araştırma ile Gökhan Akçayır’ın hazırlamış olduğu kullanımı basit ve amaca uygun olan bir tablo buldum. Bu tablo üzerinden istediğiniz ders ve sınıf için uygun raporlar hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken bilgilerinizi, kazanımları ve öğrenci notlarını girmek. Bunun ardından soru başına başarı oranı, kazanımlara göre eksiklik tespiti vb. gibi durumlar için rapor oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan ilgili dosyayı indirebilir; nasıl yapıldığına ilişkin ayrıntılı video için yazının devamındaki videoya göz atabilirsiniz.

Sınav Analiz Tablosu İndir

Sınav Analiz Tablosu Kullanarak Rapor Oluşturma

Paylaştığım belge üzerinden detaylı anlatım ile birlikte nasıl rapor oluşturabileceğinizi anlattım.